понеділок, 7 грудня 2015 р.

Що таке батарейка?


Щодня ми користуємося різними електронними приладами, які працюють на основі батарейок. Проте, ми напевно ніколи не задумувались, що таке батарейки і яку функцію вони виконують у електроприладах, без яких ми не можемо уявити свого життя. Ну що ж, розглянемо це питання з точки зору науки.

Батарейка — гальванічний елемент, в якому використовується різниця електродних потенціалів двох металів, занурених у електроліт.
Своєю назвою гальванічні елементи завдячують італійському фізику Луїджі Гальвані.

Екологічна Небезпека

Батарейки залежно від їхнього типу містять важкі метали та небезпечні елементи (цинк, марганець, кадмій, нікель,свинець, кислоти, луги).Потрапляючи в навколишнє середовище, одна пальчикова батарейка забруднює 20 м² грунту або 400 л води.
Викинувши всього дві старенькі батарейки з ліхтарика, ви зіпсуєте дві ванни, 8 відер і півтора чайника чистої води.

Використана батарейка


Изображение
Цинкова батарейка. Після використання. Хімічний розклад.

1 - металевий ковпачок (+)
2 - вугільний стрижень (позитивний електрод)
3 - цинк випадку (негативного електрода)
4 - марганець (IV) оксид
5 - волога паста з хлориду амонію (електроліт)
6 - металевий низ (-)

Єдиний вихід для збереження екології навколишнього середовища - цеУТИЛІЗАЦІЯ!!!!!

Изображение

  Використані елементи живлення містять ртуть, кадмій, свинець, олово, нікель, цинк, магній та інші хімічні елементи і сполуки. На сміттєзвалищах під впливом атмосферних факторів елементи живлення швидко руйнуються, речовини, що є в їх складі випаровуються і вимиваються.
  Через воду і повітря токсичні метали потрапляють в живі організми, в яких викликають ураження живих організмів, погіршують репродуктивні здатності та викликають генетичні зміни і ракові захворювання.
  Для промисловості відпрацьовані батарейки — це сировина з високим рівнем концентрації цінних елементів — кольорових металів та мінералів.Тому доцільніше налагодити переробку батарей ніж просто викидати їх на загальні сміттєзвалища.
Таким чином кожен з нас внесе свій внесок у збереження екології навколишнього середовища і покращення умов життя для нас і для майбутнього покоління.
Задумайся!!!!! Це зробити ніколи не пізно!!!!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар